Gebruikt u King business software, en verstuurt u nog geen mailing?

Een mailing versturen naar uw klanten is vandaag de dag nog steeds interessant.

Het is raadzaam hiervoor een services als MailChimp te gebruiken. Deze geeft namelijk veel inzicht over de verzonden mailing.
Ook kan je in MailChimp eenvoudig personaliseren, segmenteren, automatiseren en bijvoorbeeld uitschrijvingen (is verplicht) bijhouden.

In een aantal stappen leggen we uit hoe u al uw klanten kan exporteren en importeren in MailChimp .

MailChimp kan CSV-bestanden inlezen. Om CSV-bestanden uit King te exporteren heeft ADJUST-IT een handig hulpmiddel ontwikkeld, namelijk de King Query Tool.

Tegen inlevering van uw e-mailadres šŸ˜‰ is dit programma gratis te gebruiken (om het te kunnen downloaden dient u eerst in te loggen).
Klik hier om het programma te downloaden.

Onderstaande query verzamelt alle debiteuren en contactpersonen met een e-mail adres uit King. Plak onderstaande query in de uitvoer balk en voer hem uit.
SELECT NawFilNummer, CAdrNaam1, CAdrNaam2, CAdrEmail FROM KingSystem.vwKMBDebStam WHERE CAdrEmail <> ''

Selecteer vervolgens CSV en Exporteer. Onthoud waar u het bestand opslaat (C:\ProgramData\ADJUST-IT\KingQueryTool\temp).

Als u nog geen lijst/account heeft, maak deze dan aan. Ook kunt u extra velden maken (list fields) voor bijvoorbeeld het debiteurnummer.

Het is ook mogelijk om bovenstaande dagelijks geautomatiseerd te laten verlopen. Als u dit wilt, of verdere ondersteuning nodig heeft, laat het ons dan weten.

Voor het gemak hebben wij van alle stappen een video gemaakt.