WooCommerce koppeling bezorgt webshop Qwinpro twee derde tijdwinst

Qwinpro.nl is een webshop voor dak- en wandpanelen. Tot voor kort ging een derde van de bedrijfstijd naar kleinere standaard orders. Dit is nu nog maar een tiende.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft ADJUST-IT een koppeling geschreven tussen het e-commerce-platform WooCommerce en de businesssoftware van King. Zo’n koppeling wordt specifiek toegespitst op het bedrijfssituatie, in dit geval dus van Qwinpro. De koppeling zorgt ervoor dat het artikelbestand naar de webshop wordt gestuurd. Daarnaast houdt de webshop automatisch de voorraad en de prijzen actueel. Klanten kunnen dus gelijk de prijs en de voorraad zien.

“Per dag krijgen we tien tot vijftien minder telefonische offerteaanvragen”, vertelt Joury Vliek van Qwinpro. “Waar we voorheen met een bestelling en de verwerking nog een kwartier bezig waren, is dat nu vijf minuten. Dat is inclusief de kant-en-klare factuur.”

Waar we voorheen met een bestelling en de verwerking nog een kwartier bezig waren, is dat nu vijf minuten. Dat is inclusief de kant-en-klare factuur.

“Er blijven complexe orders waarbij het nodig is dat je met de klant spreekt”, zegt Joury. “Wanneer mensen ook bij onze standaard voorraad producten liever bellen, kan dat uiteraard nog altijd.” De meesten kiezen echter voor het gemak van online bestellen. De verwachting is dat dit er steeds meer zullen worden.