Vervoerderskoppeling scheelt uren werk, proces nu feilloos

Een koppeling van de voorraadadministratie van King software naar de vervoerder. Bij Engeldot, technische groothandel, hebben ze er veel plezier van. “Eind 2020 hebben we het hele magazijn op de kop gehad”, vertelt logistiek manager Erik Jan de Groot. “Met de toenemende drukte was het niet meer te doen om al die aantallen met de papieren verzamel- en inrijlijsten te verwerken. Toen hebben we gelijk gezegd: we gaan scannen.”

Dankzij het scannen ontstaat overzicht. Erik Jan: “Zo voorkom je pickfouten in het proces. Met het aanmelden bij de vervoerder waren we eerst lang bezig. Dubbele controles, waardoor het pickproces langer duurde. Als het inboeken op de juiste manier gebeurt is de tweede controle niet meer nodig.”

Zodra een order is uitgeleverd via het systeem, geeft dit direct de track & trace. Die code kan in King worden opgezocht. “Daardoor slaan we een stap in het proces over. We moesten eerst inloggen bij de vervoerder, dan de juiste klant opzoeken, dan de track & trace.”

Engeldot, met vestigingen in Zuidwolde (Dr.) en Aalten (Gld.), heeft een extreem druk jaar gehad. Erik Jan: “We merkten dat we te veel tijd kwijt waren met aanmelden van pakketten. Scannen en automatisch aanmelden bij Transmission bespaart Engeldot per order gemiddeld vijf minuten. Eén medewerker was hier dagelijks enkele uren mee bezig. Die kunnen we nu ergens anders voor inzetten. De investering is zo snel terugverdiend.”

De tool die King koppelt aan de vervoerder, werd door ADJUST-IT ontwikkeld en speciaal afgestemd op de behoeftes van Engeldot.