SSCC-nummers niet langer handmatig

New Classic Toys uit Medemblik is een speelgoedmerkvoerder met de klandizie in Europa en de productie in China. Het proces van ‘juist product naar juist adres’ valt of staat met efficiency. Voor New Classic Toys ontwikkelde ADJUST-IT software die de logistieke integratie met Amazon mogelijk maakte.

“Wij moeten de inhoud per doos aangeven met een SSCC, de serial shipping container code”, vertelt salesmanager Sebastiaan Beishuizen. “Eerst voerden we die in het Amazon-systeem met de hand in. De tool die ADJUST-IT heeft ontwikkeld genereert deze codes vanuit King, de businesssoftware die wij gebruiken. Deze tool hanteert een bepaalde logica, waardoor hij de labels als het ware voorkauwt.”

Die labels worden geprint en doorgegeven aan Amazon. Het ontvangende magazijn kan in de order de inhoud van elke doos aan de hand van de barcode precies herleiden. Ter bevestiging stuurt de applicatie een bestandje naar Amazon en verwerkt het in King.

De maatwerksoftware maakt een einde aan het handmatig inkloppen van de vele SSCC-nummers. De besparing is noemenswaardig: tien procent van de arbeidsuren tot twintig in de drukste maanden (september-december). Medewerkers van New Classic Toys kunnen deze uren nu aan zinvollere werkzaamheden wijden.